23 oktober, 2006

Soppa och dryck

Mina funderingar kring dryck till soppa skingrades genom att jag mailade till DN etikett. Magdalena Ribbing som svarar på frågorna skrev att: Det mest korrekta är att servera dryck vid en formell middag med soppa. Sherry är ett klassiskt "soppvin".

Till trattkantarellsoppan som jag skrev om häromveckan passar den här halvsöta sherryn obeskrivligt bra. Vintry's Oloroso Medium Dry, sherry från Jerez, men en torr sherry skulle också vara god sa killen på systemet med ett vänligt skratt. Det beror på vad ni vågar bjuda gästerna på. Vi valde den söta sherryn och visst, uppskattningen var stor kring bordet. Bordsherren unslapp sig med ett leende - Farmor bjöd på den här kombinationen. Vad roligt att få just det till soppan.

2 kommentarer:

elina sa...

underbart att få ännu en anledning att dricka sherry :)

Kinna sa...

Du ska prova riktigt torr sherry tror att den heter La ina och äta gröna, stora oliver till. Det är mumma!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...