07 oktober, 2006

Svamp rätt och slätt

Enklare än så här kan det inte bli. Rensad, förvälld svamp som stekts med lite smör.

Att förvälla svamp är för mig att dela i mindre bitar och steka utan fett tills vattnet försvunnit. Därefter tillsätter jag en klick smör och låter svampen fräsa ytterligare en stund. Kan serveras med en rostad skiva bröd eller rätt och slätt som på bilden utan tillbehör.

Svampen jag hittade i skogen var trattkantarell, svart trumpetsvamp och blodriska. Om du inte har möjlighet att gå ut i skogen, varför inte låta Hötorget eller Bondens egen marknad vara ditt svampställe.

2 kommentarer:

Johan sa...

Det ser riktigt smaskigt ut, längtar efter svampsäsongen redan. :) Återpublicerar gärna receptet på min sida om matsvap - http://www.matsvamp.se om det är okej? :)

Kinna sa...

Det får du gärna bara du lämnar en länk och hänvisar till mig. =) Fin sida du har!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...