27 oktober, 2006

Tutti-frutti

Kul namn, Tutti-frutti, på den här efterrätten som mormor gjorde redan på 1930-talet. Smaken för sött har ändrats lite sedan dess och jag har valt mindre socker och mera plommon än det var i ursprungs- receptet. I hennes beskrivning var det lika delar av varje frukt samt lika mycket socker.

Tutti-frutti (Mor Ebbas, Hildesborg)
(ca 4 pers)
225 g äpple (ca 1 äpple)
225 g päron (ca 1 päron)
300 g plommon
2 dl socker


Skala och kärna ur äpplen samt päron. Skär i mindre bitar. Plommonen läggs i kokande vatten och skalet dras av, klyv och kärna ur. Lägg äppelbitar i en kastrull med så lite vatten som möjligt och låt koka 2-3 minuter. Lägg därefter i päronbitar och låt koka på nytt 2-3 minuter. Tillsätt plommon och socker. Koka ytterligare några minuter. Ska dock inte koka sönder helt. Fruktmassan är god som en efterrätt med vispad grädde eller gräddmjölk.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...