07 januari, 2009

Tastlines tips om billig och smal mat

Tipsen på Tasteline om billig och smal mat var inget nytt men det är ungefär så jag själv gör för att kunna lyxa till det lite mellan varven. Hushållskassan räcker länge länge. Det jag kan tillägga är att vi köper en del kött på en gång t ex en kvarts kalv, en halv hjort osv. Sedan köper vi storpack av allt möjligt och plockar bär mm på sommarhalvåret. Det hjälper till att både hålla kassan och kroppen i fin form.

2 kommentarer:

Emma sa...

Köper du från slaktare, eller går det får tag i sådant i en vanlig butik?

Kinna sa...

Hej Emma!
Skulle tro att man kan kolla med butiker som styckar kött själva men här är några tips.

Kalven köper jag av en uppfödare från östergötland (fd klasskamrat till mig) Det kan du också göra om du bor i Stockholm för de levererar hit. http://www.ullalva.se/start.php?sida=valkommen.php

Hjorten köper jag av en kontakt som min svärfar har. Den är av mer privat karaktär. Däremot ska man kunna köpa lamm hos Tavastboda gård, Värmdö.

Nära Norrköping ligger det en bra köttbutik där man kan köpa hela eller halva djur, http://www.vikingbeef.se/

På Österlen skulle jag rekommendera att höra med lanthandeln i Vitaby för de har bra kontakter direkt med uppfödare. Lamm i Haväng borde gå att köpa av uppfödarna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...