11 september, 2009

Plommon i konjak

Såg att söta Husmoderns länkat till mig när hon skriver om plommon i konjak och passar på att lyfta det egna plommonreceptet då det är aktuellt. Det verkar vara mycket plommon i trädgårdarna. Kamraten häromdagen berättade att hon har så mycket och undrade vad hon skulle göra med plommonen. Så ett annat tips är att halvera dem, ta ur kärnorna och frysa dem som de är. Gott att ta upp till pajer och efterrätter under vintern.

Fler recept och tips finns vår bok I mormors skafferi, fem generationers konservering dryck & dessert.

4 kommentarer:

Johanna sa...

Men nu blev jag ju sugen på plommon.. och inte har jag några :(

Kinna sa...

En granne kanske eller lägg ut på nätet att du gärna tar emot en påse. Många har ju ett överflöd och kan inte bli av med det. Alt. finns det i affärerna just nu.

Birgitta Höglund's Mat sa...

Härligt med Plommon. Jag brukar äta mycket av den varan i Turkiet på höstarna. Åker dit snart på 2 månader. Här i Östersund har vi tyvärr ont om dem. Lite för kallt på våra breddgrader ;)
Glada Hälsningar. Birgitta

Hanneles paradis sa...

åj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...