17 april, 2011

Skinkstek med svål bräserad i vinäger


Skinkstek är otroligt gott och får man tag på en bit med svål är det bara att slå till.

Här är svålen randad med en skarp kniv i halv-centimeter tjocka strimlor. Se till att randningen inte går ner i köttet. Hela biten är gnuggad med salt, svartpeppar och viltkrydda. Sedan har jag lagt den på ett ugnsfast fat och tillsatt rejält med vitvinsvinäger. In i ugnen på ca 175°C, ca 1 1/2 timme och en innertemperatur på 70°C. På Svenskt kötts sida finns ugnstemperatur angivna för flera olika sorters kött.

6 kommentarer:

Anki sa...

Åh, du milde himmel - jag älskar fläsk med svål! Vi åt det igår. Långbakade skinkstek med svål (från en glad gris)i min Le Creuset, tog av locket på slutet och spruttade upp temperaturen rejält så att korrekt "crackling" uppstod:-)
Din vinägervariant ska absolut testas!

matarkivet sa...

Svålen ser grym ut!!

Mårtenssons kök sa...

Det är bara så vansinnigt gott. Håkan har infört det i köttdisken på jobbet och gör allt för att få kunderna att köpa fläskstek med svål.
Men vitvinsvinäger, det har vi aldrig provat slå i vår när vi kockar det. Varför gör man det, är det bara för smaken?

Kinna sa...

Åh,man kan bräsera i cider och jag hade ingen hemma så det blev vinäger med jättefint resultat. Prova med cider först...! Det är inspiration från ett danskt recept.

Anonym sa...

Blir skinkstek mört?
Vad äter ni till?

Kinna Jonsson sa...

Hej Anonym!
Det är gott att servera som man gör i Danmark med rödkål som tillagas med äpple och russin och kanske lite rött vin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...