18 augusti, 2011

Grillad aubergine och zucchini


Till sambons födelsedag gjorde jag något riktigt gott. Förutom de här två rätterna hade vi en tomat och mozzarellasallad. Gästerna fick ta lite av allt som ett tilltugg, istället för en förrätt som skulle ätas sittande. Det blev så helt över förväntan.

Grillad marinerad aubergine
Aubergine
basilikablad
rasp av citronskal
olivolja
balsamvinäger
flingsalt

Skär aubergine i skivor. lägg på smörpapper på plåt. Salta lätt och låt ligga för att dra ur vattnet.
Torka av dem med hushållspapper. Sätt in i ugnen högt upp på 250 grader. Låt dem få färg. Vänd på dem i halvtid. Låt svalna.
Ta sedan fram ett vackert fat. Lägg upp auberginer, varva med lite flingsalt, citronrasp och basilika blad, droppa över olivolja och balsamvinäger. Bygg lite på höjden.

Grillad marinerad zucchini
Zucchini
vitlök
olivolja
balsamvinäger
flingsalt

Gör på samma sätt med zucchinin som med auberginen ovan men pressa lite vitlök istället för citronrasp och basilika.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...