Bland annat fick vi smaka 3 sorters choklad, en vit choklad, en mjölkchoklad och en mörk choklad för att känna vilken vi tyckte passade bäst med Zacapa romen. Den mörka chokladen tyckte jag var den som minst passade till och blev överraskad att mjölkchokladen tätt följd av den vita gifte sig så fint med romen. Men man har ju inte samma smak så jag tycker att du ska prova själv.
Men innan vi började provsmakningen fick vi lära oss ett enkelt handgrepp av landslagskonditorn Pierre Ekelöf. Vi skulle förse chokladtryfflar med snyggt lager av florsocker eller kakao. Tryfflarna var redan förberedda och det lilla knepet vi lärde oss var att stryka ett tunt lager med smält choklad i handen. Därefter rullade vi tryffeln mellan handflatorna och sen fick den landa mjukt i florsocker eller kakaopulver. När alla tryfflarna hade ett pudrat lager kring sig så tog vi varje tryffel och rullade dem på nytt mellan händerna för att få bort överflödigt socker eller kakaopuder. Så snygga de blev och såg mycket proffsiga ut.
Pierre Ekelöf hade skapat
chokladpraliner med tunna väggar i choklad som var fyllda med Zacapa rom och
sockerlag. Jättefina och eleganta!
Dessutom fick vi doppa hans syltade apelsinskal i mörk choklad och provade att dricka romen till. Jag tyckte det sistnämnda var absolut godast fast pralinerna inte kom långt efter då de var så delikata med sina tunna väggar i choklad. Den ljusare tryffeln Caramélia & Zacapa rom tyckte jag var läcker.
Pierre hade även skapat en liten tartelett med Dulce de Leche smaksatt med rom, dekorerad med en hasselnöts gianduja och en liten maräng. Mycket gott och snyggt!
Recept till några av kvällens praliner hittar du på sajten Lyx.
Dessutom fick vi doppa hans syltade apelsinskal i mörk choklad och provade att dricka romen till. Jag tyckte det sistnämnda var absolut godast fast pralinerna inte kom långt efter då de var så delikata med sina tunna väggar i choklad. Den ljusare tryffeln Caramélia & Zacapa rom tyckte jag var läcker.
Pierre hade även skapat en liten tartelett med Dulce de Leche smaksatt med rom, dekorerad med en hasselnöts gianduja och en liten maräng. Mycket gott och snyggt!
Recept till några av kvällens praliner hittar du på sajten Lyx.
1 kommentar:
Tur att man inte blir sugen på choklad när man ser dessa bilder.. ;-)
Skicka en kommentar