Antagligen heter rätten ursprungligen Sill à la Russe. Här hittar du en variant till på den här sidan där man bl a använt dill och saltgurka.
Figges matjessillrätt
matjessill
hårdkokta ägg
inlagda rödbetor
gräddfil
rödbetor
gräslök
Ta en form med kant och lägg matjessill i botten. Skär rödbetorna i små kuber. Skala och skär äggen i små kuber. Enklast gör du med en äggskärare och delar äggen 2 ggr från olika håll. Lägg rödbetorna i en krans längst ut uppepå sillen. Lägg ägg innanför rödbetorna. Bred över gräddfil över hela mitten (ett ganska tjockt lager). Skiva gräslöken fint och bred över, ganska tjockt. Servera genast. Gör lagom mycket då rester av det här blir en rosa röra. Inte så dum men inte så vacker som rätten är från början.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar