05 november, 2017

Yoghurtglass med rabarber och lakritsgranola



Du skulle kunna haft mer kardemumma sa min sambo. Vadå...det är ju lakritspulver. Det är verkligen gott replikerade han. Och det här var verkligen fräscht. Jag valde att inte söta glassen men visst kan man göra det om man vill.

Youghurtglass

2 portioner
2 dl tjock grekisk yoghurt
1/2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
Vispa grädden, vänd ner yoghurt och vaniljsocker. Kör i glassmaskin

Rabarberkompott

Skär rabarber i ca 5 cm långa stänger. Lägg i botten av en ugnsfast form. Strö över socker. Smält rabarber i ugn på 200°C.

Skeda upp glassen i skålar eller glas på fot. Fördela rabarberkompotten över och strö rikligt med lakritspulver från Johan Bulow över. Servera med en gång.

Rått lakritspulver, lakritsgranulat från Johan Bulow som är lite krispigt ger både smak och textur. Finns på Lakritsroten (Sveavägen och Fältöversten) och Choklad & Lakrits (Fridhemsgatan/nära St Eriksplan)

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...