30 januari, 2017
Unboxing Leksands Ekologiska knäckebröd
I påsen fanns knäckebröd förstås men också avokado och dukkah. Dukkah är så himla gott - om du inte testat det måste du prova.
29 januari, 2017
08 januari, 2017
Nyårsmeny 2016
God fortsättning på det nya året önskar Figge och jag till dig dom läser här. Foto: Anna P.
Som vanligt firar vi nyår i goda vänners lag. Alla gäster är indelade i grupper och ansvarar för olika rätter. Ofta är Figge och jag varmrättsansvariga. I år var vår vän som är jägare med i vår grupp så vi hade tillgång till jättefint vilt. Vad man blir bortskämd....! Alla andra rätter var to die for. Allt var genomgående fantastiskt gott.
Asiatisk inspirerad med
Vietnamesisk vårrulle med sushiräka, hackad sweet thaibasilika, julienne av rättika, gurka och morot. Sås av fisksås, soya och pressad lime.
Salmalax, wasabimajonäs, tapiokapärlor smaksatta med soya och grön sjögrässsallad.
Lätthalstrad pigrimsmussla, forellrom, ingefärs- och chilisås, svart sjögrässallad med sesamfrön, ostronört och räkchips.
Vin: Kung Fu Girl
Älginnerfilé och rådjurssadel
rostad vitlökssky med konjak
selleripuré med karl-johan
helstekt karl-johan (Mathem, Magnihill)
rostade jordärtskockor som inspirerats av det här receptet
spenatolja (se länk till recept ovan)
romanesko broccoli och flower sprouts (Magnihill)
Comté
Neufchâtel
blåmögel cheddar (en svensk ost gjord på komjölk)
baguette
Vaniljpannacotta med hallonspegel
chokladtryffel
hallon, jordgubbe och amerikanska blåbär
GOTT NYTT ÅR!!!!!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)