14 februari, 2017

Stockholms bästa krogar som fått Gulddraken



Så var det dag igen för att höra vilka Stockholms bästa krogar är enligt DN på Stan som arrangerar Gulddrakengalan med Elin Peters i spetsen. Självklart var vi på plats när festligheterna begav sig i Restaurang K-märkts lokaler i Garnisonen. 


Vi fick trendiga poké bowls med pinnar i händerna. En vegetarisk och en med lax. Så gott! 

Att dricka fanns endast jägermeisterinspirerad drinkar och jägerbomvs. Och det ryktades att Edward Blom gick hem med barnet på armen i ett utbrott av ilska över det.


Vid varje nominering undrade sambon varför det bara var okända krogar - fast jag själv känner nog till fler än han. Och det är för att vi går ut och äter alldeles för sällan. Det får det bli ändring på.

Själv blev jag väldigt glad över att se att även unga upp-and-coming kockar belönas genom Framtidsdraken.

Fem krogar fick utmärkelsen. Vinnarna är:
Kategorin Krog Lyx: Adam/Albin
Kategorin krog mellan: Portal
Kategorin krog Budget: 800 grader
Kategorin kafé: Mellqvist
Kategorin Bar: Yuc

DN har skrivit mer om vinnarna av Gulddraken här.
Alla nominerade till Gulddraken.

I samarbete med Daniela Illerbrand fanns även en utmärkelse till lovande elever vid Sveriges Restaurangskolor. Framtidsdraken gick till Signe Åberg och Rebecka Norrby. Här kan du läsa mer om Framtidsdraken.


05 februari, 2017

Magiskt god torsk



Magiskt god middag igårkväll! Torsk med äggsås och pressad potatis. 

Såsen är oxå jättegod till kokt gädda eller gös. 


Koka potatis, 3-4 medelstora räcker

Koka 2 ägg

Stek fisken eller koka i salt vatten tills man ser tydliga lameller. 


Såhär gör du äggsåsen till 1 pers

Smält ca 75 g smör 

Hårdkoka 2 ägg, kyl och hacka dem. 

Lägg i kastrullen. 

Fyll på med fryst dill, gräslök, persilja och färsk krasse. Lite salt. Se till att det är varmt vid servering. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...